Skip to main content

Het zit lekkerder op een duurzaam balkon

We willen graag alles. Een mooi huis met een fijn dakterras of balkon. Inmiddels weten we dat dit ook zijn prijs heeft. Voor alles wat wij als mens willen, moet de natuur wat laten. We moeten hier met elkaar onze verantwoordelijkheid in nemen.

Als DHS-projecten dragen we graag ons steentje bij door ons bewust te zijn van een duurzaam proces. We hebben tenslotte maar een wereld.

Dit doen we natuurlijk niet alleen. Samen met onze leveranciers kijken we wat er mogelijk is. Wat doen zij al? Wat kunnen we samen nog meer? Het antwoord op beide vragen is: heel veel! Duurzaamheid begint met een transparant proces. Bij welke leveranciers kopen wij in? Met wie werken wij samen?

We laten het u graag zien!

Aluminium: onze basis

De fabriek waar ons aluminium wordt geproduceerd, werkt 50% duurzaam en is alert op verder verbeterpunten op het gebied van duurzaamheid. Wij laten het afval dat wij hebben ophalen, zodat het verwerkt kan worden en voor de volledige 100% gerecycled kan worden. Wist u dat aluminium na 70 jaar nog voor 95% bruikbaar is? Wij zijn er trots op dat de basis van ons product goed is en doen er alles aan om ook het eindresultaat, uw balkon, zo duurzaam mogelijk te laten zijn.

Naadloos laswerk

Om uw balkon op maat te maken, lassen wij verschillende frames aan elkaar. Daar nemen wij het nodige gas voor af bij een groot internationaal bedrijf. Onze leverancier spant zich in voor minder energieverbruik en lagere emissies. Zo heeft het zich ten doel gesteld om hun CO2 uitstoot met een derde te verlagen in 2030.

Onze materialen kopen wij in bij een bedrijf dat zich bewust is van hun footprint. Hun elektrische wagenpark wordt gevoed door 100% groene stroom. Elke levering door dit bedrijf aan ons is volledig duurzaam.

Kleur bekennen

De hekken die wij maken voor onze balkons, worden op een zeer speciale wijze gepoedercoat. Namelijk met 60% minder gas, in een infrarood oven. Met deze leverancier zitten we qua duurzaamheid dus wel gebakken. Een veelgehoord probleem met verf is wat te doen met de restjes? Met milieuvriendelijke poedercoating wordt het poeder dat niet aan het object hecht (bekend als overspray) afgezogen en opnieuw gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de afwerking. De poedercoating is daarnaast oplosmiddelvrij.

Hout zonder verlies van bomen

Wij nemen ons hout voor dakterrassen af bij een duurzame leverancier. Zij maken gebruik van eigen zonne-energie en leveren heel veel terug. Al het hout heeft een FSC-keurmerk en komt dus niet uit beschermde gebieden. Het restproduct van het hout, zoals het zaagsel, wordt gerecycled tot pallets. Zo is de cirkel weer rond, wel zo groen.

Bewuste keus

Voor onze balkondekken en dakterrassen werken we vaak met composiet. Dit bijzondere ‘hout’ komt niet van ver, het is gemaakt in Europa van gerecycled plastic en etikettenafval. De vlonderplanken worden vervaardigd in Duitsland. Wij halen ze van daar bij onze leverancier. Wel zo dichtbij. Het materiaal gaat gemakkelijk 25 jaar mee. Zo zijn wij onderdeel van de circulaire cirkel.

Doen wat we kunnen

Naast dat we onze leveranciers graag duurzaam zien, zetten we ons natuurlijk ook zelf in voor een beter milieu. Zo is alle stroom die wij gebruiken tijdens ons productieproces 100 % groen en verwarmen wij ons pand elektrisch. Alle verlichting is LED. De laswagens die wij gebruiken, verbruiken 80% minder stroom dan voorheen nodig was. We vinden dit alles nog niet genoeg en zoeken altijd naar nog betere oplossingen.

Ons afval, ons pakkie an

Als we bij u op locatie een balkon afmonteren, zorgen wij voor het afvoeren van het afval. We hopen niets op, maar leveren het meteen gescheiden aan bij onze milieustraat. Zo verwerken we onze afvalstromen direct per project. Win-win denken wij: wij weten zeker dat het door ons ontstane afval op de goede plek terecht komt en u heeft er geen omkijken naar.

Van A naar Beter

Van ons wagenpark compenseren we de CO2 volledig. We kunnen niet veranderen dat we veel onderweg zijn naar onze klanten, we kunnen er wel voor zorgen dat de uitstoot wordt gecompenseerd. Dat alleen vinden we niet genoeg. Daarom dragen we ook bij aan de aangroei van nieuw bos.

Trees for all

In samenwerking met Trees for all hebben we al honderd bomen gepland. Per opdracht doneren we een nieuwe boom. Zo draagt DHS bij aan de longen van de wereld. Iets wat iedereen kan doen, vinden wij. Dus vragen we onze leveranciers en klanten hetzelfde te doen. Laten we samen de wereld helpen. Boom voor boom.

DHS-projecten

VERDUURZAAMD

boom